31 detsember 2011

Viktoriininurga grande finaale

Nii, te olete koik hirmus tublid olnud, entusiasmi on olnud kovasti tunda! Targad olete te ka koik, marksa targemad kui me, muide. Neid boonuseid me ju ise ei teadnud, a nyyd on siis need saladustekid ka kergitatud.

Loetagu siis oigeid vastuseid:



Taim number 1: PAPAIA. Laoses tehakse sellest ohtralt salatit, visatakse kovasti chillipipart ja mingit kalatommist sisse, et maitseks ikka hirmus kalamaitseliselt. Kord ma tellisin omale selle, siis selgus, et neil papaiat parasjagu polnud ja palusin siis muust asjast teha. Tehti porgandist ja visati ikka ohtralt chillipipart ja toda kalaleotist ka sisse... polnud minu lemmikuim porgandisalat.
Juurde voite lugeda
siit.



Taim number 2: KOHVIOAD, rostimata kyll, aga siiski. Laose kohviplatoodel kuivatati neid siis suurtel alustel, mingit lohna ega maitset neil polnud, ise proovisin. Lugeda voite veel siit.
Taim number 3: Vat see "pahkel" oli siis oopis KASTOOR- ehk RIITSINUSOLIPUU. Nendest ubadest pressitakse siis meeldiv ollus, mida voib oma kiharatele voi ripsmetele maarida ja oi, kus siis kukuvad kasvama ja kiiskama. Kohuhadade puhul siis sisse votta, tuleb ludinal valja ka :) Kaege
siit ka.



Taim number 4: RIIS. Laoses saab siis kahte sorti riisi. Kui kaks kuud lasta kasvada, siis saab sticky rice'i, kui kolm kuud, siis harilikku riisi, mida me koik soonud oleme. Too sticky variant oli siuke siis lihtsalt kanakas, gluteenist kokku kleepund, mis maitses natuke nagu makaronid juustuga, aga siuke nagu seisnud makaronid juustuga... Mulle meeldis seda syya sojakastmega. Tolle kohta voite
siit lugeda.




Taim number 5: MAIS, vana hea. Kes tahab, see loeb siit ka. Naha eriti ei olnud, et nad seda seal kangesti ise sooks. Ehk kasvatati cornflakes'ideks....




Taim number 6: See oli siis natuke tillikas, tegu jallegist KOHVIGA, a nyyd siis terve poosaga, kus marjad otsas ja oad sees. Marjad muide on punasest peast vaga magusad ja kuskilt lugesin, et maru tervislikud ka, noh et kovasti igast kasulikke aineid punnis tais. Naete, vaadake siit.
Taim number 7: CHILLI, meie molema "lemmik", moned loetud korrad jaid meil soogid tolle vihase taime parast soomata. Laose kylades oli see aga yks pohilisi kuivatatavaid taimi.
Siit saab rohkem lugeda.





Taim number 8: BANAAN, oigemini siis tolle ois. Nii Laoses, kui ka kogu Aasias, ma kahtlustan, on siuksed vaiksed banaanid, mis maitsevad marksa paremini, kui meil myydavad volaskid. Banaanishake on siin meie soogikordade pohitegija... Lugege siit.




Taim number 9: PUUVILL, pildil siis yks avanenud uba voi kastan voi mari ja yks alles kypsev purakas. Oli nagu vatt ikka. Lugeda saab siit veel.



Taim number 10: PAMBUS. Muust materjalist nad siin naljalt mooblit meisterdada ei moista. Seinad ja laed pealekauba, porandad pealegi. Oleme isegi pambushyttides oid mooda saatnud. Ohk kaib labi kyll, pole midagi halba oelda. Siit voite veel lugeda.





Nojaa, nyyd siis need boonused, me motlesime, et anname kenad jamedad pahklid narida, aga jah, oopis me ise saime neid narida.



Boonus 1: HABELIK MIMOOS. Too lehtede kokkutombamise asi pidi olema siis teda soovate elukate peletamiseks, noh et liigutab. Sokutasime talle kyll karbest soogiks, aga nae, ei votnud vedu.... Siit saab lugeda.
Boonus 2: LEIVAPUU. Toda viljaliha siis kaaritatakse kuidagi ja tehaksegi leiba sellest voi saia, sest mina pole siin kuskil yhtegi leiba meenutavat kakki naind. Aga toorest peast maitses viljaliha vaga hasti. Lugege
siit veel. No nii ja voitja on! Kes on, mis te arvate? Monsa ja Meelis ja ilmselt veerandi jagu iss ka! Tublid! Voitjatele otseloomulikult on ihaldusvaarsed auhinnad! Juhhei! Peale kastooroli panite puha pihta! Tadi Kersti on ka vaga tark, jaa. Ja siis veel Age oli ka hullul tark ja Taiu emps ka! Ah, tegelt koik olite tublid ju. Kristi ka, omast tarkusest ja yldse mitte laenatud tarkusega! Saime ise ka kovasti targemaks ja meil on hea meel, et te koik nii elevil olite ja vastasite. Oli ju lobus!



Praegu on meil leboreziim, meil on teile veel moningaid magusaid palasid ette soota, aga natuke siis oodake. Praegu ei saa. Hetkel muidu Taimaa saarel, Koh Phanganil, vesi on roheline ja taevas on aegajalt sinine.


4 kommentaari:

  1. Wuntsprussak lehvitab teile! Head Uut Aastat! Kannan ette et kodumaale trygib talv sisse, uksest ja aknast poeb! Ulub ja vilistab iga nurga peal, lumetorm on tulekul. Tulge ära koju, siin on normaalne! Pime, märg, kylm ja tatine - ilus!

    VastaKustuta
  2. VIktoriin oli lahe :) Ma sain ka targemaks, ma küll ei teadnud varem, milline banaani õis välja näeb :)
    Talv läks tänase seisuga juba ära. Lund veel on, aga lödi ja märg... :)
    Lenny ka tervitab!

    VastaKustuta
  3. Hallo ja tere-tere, te kodune pere!
    Koju tahaks kyll, igasugu koduseid asju ja inimesi igatseme juba korgete magede jagu. Aga veel mitte, veel mitte. Siin kaugelmaal on veel veidi avastamisruumi. Praegugi oleme vist joudnud justkui maaparadiisi, eriti maalilise maastikuga rannad (kui tahate teada millised, siis vaadake "The Beachi") ja paike sirab nii, mis kole. Tana kaisime jalle rannas, aga passisime puu all varjus, sest eile olime liival ja paikse kaes...

    VastaKustuta
  4. Weee äge viktoriin oli, to riitsinus osutus jah tõesti pähkliks, mida mina katki ammustada ei suutnud :P, aga ülejäänd olid küll kõik näksitavad ;).

    Noh nüüd on uus aasta pauguga vastu võetud ja ootan pikkisilmi teid tagasi, Kissule on jõulukink ka olemas ja ootab samamoodi :).

    VastaKustuta