07 detsember 2011

Kissu ja Taiu viktoriininurgake

Kindlasti on teil, meie head kaasaelajad, viimase nadala jooksul mitmed ood magamata jaanud, peas on vasardanud yks mote:"Millal tulevad need Laose fauna kysimused." Palju tood ja lugemist, uurimist ja oppimist on tehtud, eks? Nyyd on viimaks aeg oma teadmised maailmale paisata.

Esitleme teile 13 pilti Laoses kasvavatest taimedest, osad viljad, osad muud tykid, osad taimed ise, igal yhel oma number kyljes. Teil on siis imeline voimalus kommentaaridesse numbrite jargi kirjutada, mis taimedega tegu. Üks hea vastaja aga märkis, et kommentaaridesse ei saa ju panna, siis teised näevad - sel juhul võib saata ka e-kirja vaarmets@hotmail.com.

Laksime, taim number 1: vili on soodav ja siinkandis on selle vilja salat yldlevinud.


Taim number 2: tegemist viljas peituvate toormetega, tuntud ja kasutatud kogu maailmas.


Taim number 3: Vat see on pahkel (voi siis hoopis kastan). Arusaadavalt on pildil taas taime kasutatav osa, seeme, millest saadav ollus on inimsele hea nii sees- kui valispidiselt.




Taim number 4: Lihtne, kas pole?


Taim number 5: Kah lihtne, koik soome seda yhel voi teisel kujul.


Taim number 6: vajab kindlaid kasvutingimusi naiteks magist ala. Taimest saadav lopp-produkt levinud kogu maailmas.




Taim number 7: nii lihtne, et vihje jaab ara.



Taim number 8: Ilus punane ois, kas pole?



Taim number 9: selle taime vilja me ei soo, vaid kasutame mujal ja ohtralt.



Taim number 10: Siinmail kasutatakse vaga laialdaselt erinevate mittesoodavate asjade tegemiseks.





Hurraa, hurraa, kaes on boonuse aeg. Jargnevat kahte taime ei tea me ise ka. Kui keegi teab, siis on juhhei ja vark.
Boonus 1: Koige lahedam taim yldse Laoses. Tal on elu sees! Alguses on selline tavaline: parast pisikest puudutust tombab aga oma laiad lehed kokku:
Boonus 2: Hullud jurakad viljad, kasvavad ka tyvest valja. Vili on soodav, me vahemalt oleme nainud, turul ka myyakse. No ja nagu igale korralikule teadmiste kontrollile kohane, ootab parimat ka igati ihaldusvaarne auhind, mis aga soltub voitjast. No ses mottes, et Tsiu-Tsiu ja Kivka hyppaks lakke, kui saaks vaikse puskaripudeli naiteks, Monsa tahaks aga hoopis midagi hingele, eks. Moistate?






Ja nyyd siis ajusid ragistama! Vastused kirjutage siis ikka enne kui hapukapsas ja verivorst lauale veetakse (oh kurja, meie joulusoogiks saab olema vist riis juurikatega ja voib-olla ka banaanikokteil).


Kallid ja asjad ja siis varsti jalle, eks. Meil on kuum ja sark sellest marg. Kuidas teil seal libiseb?



Kissu ja Taiu

5 kommentaari:

  1. Ragistasin ajusid ja kui üks pihta läheb,olen tulemusega rahul:D
    1.avokaado
    2.kakaouba
    3.oliiv
    4.sidrunhein
    5.beebimais
    6.kohvipuu
    7.chilli pipar
    8.banaan
    9.puuvill
    10.bambus
    boonus 1.-sitikaid "sööv" taim
    boonus 2.-isegi fantaasia ei oska pakkuda midagi:D

    VastaKustuta
  2. Tubli, emps! Ja aitah ajusid ragistamast, tore, et Sa ikka viitsisid. Paris toredad taimed kasvavad siin, eks? Banaanidega on aint see jama, et nad on veel toored puu otsas, me ikka oleme neid sealt otse puult votnud, aga ajavad miskit kleepuvat lima valja ja syya ei aita. Samas igal pool myyakse - nad vist korjavadki toorelt ja panevad siis natukesesk seisma ehk valmima.

    VastaKustuta
  3. Niih, nuputan ja nuputan, aga ega ma vist välja ei nuputa :)
    Ühesõnaga, minu vastused läksid meilile.
    Ägedad puud ja põõsad teil seal tõesti :)

    VastaKustuta
  4. tähendab, ilma mingeid abivahendeid kasutamata võin täiesti omast peast pakkuda, et nr 5 on mais, nr 7 tsilli, nr 8 banaan ja nr 9 puuvill. ülejäänute osas vajaksin juba abivahendeid - nt veebis surfamist ja see poleks mu meelest enam aus. nii et jääme tagasihoidliku 4 vastuse juurde. aga need on ausad ja omad.

    VastaKustuta
  5. 1.avokaado 2.kohvioad 3.ei tea 4.riis 5.mais 6.kohvipuu 7chillipipar 8.banaan 9.puuvill 10.bambus 11.mimoos 12.kui haiseb, siis durian, igatahes väga seda nägu.Soovin teile turvalist,elamusterikast ja mõnusat matkajätku.Tädi Kersti

    VastaKustuta