08 november 2011

Minu elu teine maraton

sai tanase paevaga siis labi. Big, fat Indian wedding oli tolle maratoni nimi. Ja see oli minu elu raskeim maraton, tuleb tunnistada. Parast SEB maratoni sai vahemasti uhe terve oo magada nagu lapsuke. Aga see tingel/tangel kestis siin umbes 4 paeva, m6ned ood sekka. Traditsioonid ette ja taha, neid oli vist oma 178 tk... Pruudi pere toi kingitusi, siis tuli kovasti punaseid tappe koigile otsaette litsuda ja riisiteri sinna otsa veel. Ma ytlen, siin maal sugulastega tyli kakkuda ei maksa, siis jaavad pulmad pidamata. Enam/vahem koigil tadidel, onudel, vennanaistel ja kalidel ja vanaisadel ja jumal-teab koigil teistel oli oma funktsioon taita. Vahepeal tundus, et nad ise ka ei teadnud, mida teha, nagu oleks hoo pealt valja motlend, et just neli riisitera tuleb otsaette kytta voi et yleeelmise sormega tuleb punane moks panna ja poidlaga laiali ajada. Detailid! Uuratud detailid! Tohutu traditsioonide rikkus, kurb on see, et kui me peigmehe kaest kusisime, et milleks too voi teine ettevotmine toimus, ei osanud ta ise ka motet seletada, raakis ainult, et see on yks pulma traditsioon ja tehakse seda, aga miks? seda vaar-vaarisa akki maletab... Aga ponev ikka, niipalju kirevust, juudi joulupuu kahvatub India pulma korval. Go traveli ajakirjast peaks saama naha ja lugeda tapsemalt, pidavat see ilmuma detsembris. Ma siis praegu pilte ei pane.

Aga, mis ma tahtsin pajatada. Eesti vanasona, et kes viimasena naerab, naerab paremini, ega ikka ei naera kyll. Viimati sai hoisatud, et oo, koht on korras, ui kui monus... Ytleme ni, kes viimasena naerab, nutab valusamini. Vereimejate poolt olen ma ka margistatud. Iga 10 cm tagant on mark, hommikuti saab noid jalle kokku lugeda. Sugelevad koledal kombel ja ma naen valja nagu pidalitobine, aga see ei takista kohalikel oma kasi meie poole sirutamast ja palumast "sir, give money, sir!" See kas ma olen madam voi sir, ei mangi sellistel puhkudel muidugi rolli. Need on koigest detailid. India inimesed on yldiselt vaga kylalislahked, Delhis naiteks, kui me istusime ja uurisime, kus poole kytta, hyppas yks meile ligi ja viis meid oigupoolest kohale sinna, kuhu tal endal asja polnud, aga seletas, et me oleme ju tema riigis kylalised, et tal on hea meel et me seal oleme, et sis tuleb ilusti kaituda. Raha ta ei kysinud. On ka muidugi neid, kes on hirmus lahked ja head, kummardavad ette ja taha ja parast kysivad ikka raha ka. Aga muidu on nad yldjoontes ponksid. Eestlastel oleks nii mondagi oppida. Yks veider asi on see, et need hammastunud kodanikud, kes pole varem valget inimest nainud, tulevad kohe ligi ja uurivad muu hulgas ka telefoni numbrit... Ma ei tea, kas nad tosimeeli tahavad helistama kukkuda voi tahavad oma sopradele naidata, et nae, mul on valge mehe telefoni nummer. Moni on palunud ka lihtsalt seda, et me oma nimed kirja paneks.... viird....

Tunni parast, aga me porutame sis Varanasisesse, siin kohalikud voorustajad hoiatasid, et seal yritatakse 10 nahka yle korvade tommata ja koik pakutavad hinnad voib rahus 10-ga jagada... Eks me vaata, me oleme vahe karastunud ka, algul me olime malbed, uhe korra lasime end tuk-tuke peale suruda ja hotelli viia, kuhu me ise voib-olla poleks tahtnudki minna, aga kuidagi.... nad on nagu suisa hypnotiseerivad, kuidas sa ytled, et ah, mine metsa, mai taha suga tegusid teha.. nii abivalmid, nagu oleks puhta ette nahtud, et just nimelt peame nendega tegusid tegema, no nyd me juba ytleme. Me oleme karmid juurikad, ikka Eesti sugu. Teinekord on narv autode tuututamisest ja magamatusest nii tumemust, et yks lapsuke ehmatas puhtalt silmavaate peale ara....

Aga selleks korraks siis side lopp, tegelt on meil koik hasti. Me oleme ju eestlased, ilma virinata ju ei saa, kiitlemine on nagu pealekauba, kui koik virin on ara tehtud. Tundub justkui me oleks siin juba mitu nadalat olnud, nii palju on juhtunud, maad tahaks juba vahetada kyll. Mote sellest, et ohtul on voimalik vaikuses ja yksinduses jalutama minna.... jeesusmariia, ma ytlen, see on kuldavaart! Minge jalutama!

Tsiu-tsau-piu-pau-hoissa-pulmad! (kell on pool kolm, patt oleks tahta selgeid motteid ja soove)
Head 00d! :)
Kissu ja Taiu

6 kommentaari:

  1. Skeptilise eestlasena, kes töötab muuhulgas asutuses, kus muuhulgas tegeletakse isikuandmete kaitse temaatikaga, soovitan oma nimed/tel numbrid üldiselt enda teada hoida. Mine tea, mis toredaid 'koostööpakkumisi' muidu hiljem saada võite. Aga muidu tundub see teie elu olevat täitsa silmiavav. Kivi ikka kotti ja jätkake samas vaimus!

    VastaKustuta
  2. Emps on ka Kristi arvamusega nõus,parem on jah neid numbreid mitte anda. . .
    No te olete selle ajaga juba näinud niipalju,et mõni ei näe terve eluajal sellist hulka!
    Aga kivi kotti teile ja vapralt edasi!
    Emps.

    VastaKustuta
  3. Nii hea on tõdeda ja lugeda, kuidas võõrad vitsad peksavad:D aga uskuge mind, kuu paari pärast olete nagu kalad vees või õigemini nagu omad joped hindude keskel.

    Hääd reisi jätku!

    Kivka

    VastaKustuta
  4. Ega me ikka oma numbreid ei jaga ka, ei maksa mitte karta, esiteks, me ei vota konesidki vastu, me oleme votnud mone kohaliku numbri, a la uks saatkonna tegelane oli hasti lahke ja aitas meid, talle me saime sonumeid saata ja nii, a ega me paris kuu pealt kukkund pole, et oma nimesi ja numbreid ja aadresse igale poole jagaks, see mure olgu muretsemata :)

    VastaKustuta
  5. Nii tore, et moni meil siin ikka silma peal hoiab. Siis on pohjust nagu tagasi kojugi tulla. Aga jah, need vitsad ikka natuke peksavad, aga me oleme nyydseks oppinud paris toredasti ka vastu andma. "Ei" ytlemine ja kauplemine saab yha selgemaks. Raisad ikka yritavad roovida.
    Tana miski taksomees siin Kolkatas ytles, et viib kohale 250 ruupia eest. Aga me juba teame, et taksomeeter loeb odavamat soitu, kaskisime, siis aparaadi toole panna. Tyyp siiski yritas ja tegi torada tiiru, me ajasime kaardi peal sormega jalge. No ja siis maksimegi talle oma oiglustunde jargi lopuks ja jalutasime taksost lihtsalt minema, kuigi tyyp jai sinna seletama. niigi palju sai, enam vahem, taksomeetri jargi, 65 ruupiat ehk yhe euro. Aga alguses kohe 250 kysima. No ja nii igal sammul. Kogu aeg seleta ja voitle, peale selle ei moika see poobel siin ka inglise keelt, nii et tegemist ikka on.

    VastaKustuta
  6. :) no eks nad arvavad, et rikas valge mees jõuab kogu nende riigi ära toita ühe päevaga

    VastaKustuta