19 november 2011

Hullud platsis



ehk siis tervisi Taist ja tanase paeva seisuga Laosest!

Taisse, Bangkoki joudsime 16ndal. Lennukiaknast pool riiki paistis enam-vahem vee all olevat, teine pool taitsa ok. Selle teise poole peale lootsimegi. Esimese hooga maandunult vaatasime, et oo, taitsa ilus, ohku on hingata kyll ja veel, erinevalt Indiast. Keegi ei pressi mingeid tuk-tuke ega riksasid kaela ega midagi. Teise hooga kiitsime takka. Saime metroojaama lahedalt yhelt Bangkokis resideeruvalt 65-aastaselt krapsakalt austraalia vanamehelt kiirkursuse tuk-tukide ja taksode hinnakirja kohta ja leidsime endale paariks ooks meeldiva Bamboo nimelise guesthouse'i, mis oli selline pere ettevotmine, et receptionis oli enam-vahem pere elutuba ja kook ja treppidest ylesse sai siis tubadesse. Vaga popid paistavad siin olema Thai cooking classes. Igast soogikohtades neid pakutakse. Aga selles gueshouseis mulle meeldis hubane ja tubane olemine ja laudporandad voitsid taiega mu sydame. Yks ohtu, kui peale yheksat varava kallal tohkendasime ja tolle ukselingi pekki keerasime, siis tulid pereliikmed pidzaamade vael meid tuppa laskma, ise veel naerusuiselt vabandades, et "eeh, it doesn't work anyway..."

Arid ja igasugu asutused on barrikaadide taga. Betoonist "aiad" on ymber valatud a liivakotid ette pandud. Koik raakisid, et me siin kuulame raadiost ja telekast, et millal peab tallad tegema, et umbes moned paevad ja et, siis on minek. Paljud kolisidki oma asju kokku. Me ei saanud aru midagi, et nigu uputama hakkaks. Yks paev, kui joe aares jalutasime, siis natuke oli yle aare, aga vat ei tea, akki praegu on juba koik vee all. Me saime sealt peaaegu kuiva jalaga minema.

Siis me kaisime ka yhte Tai koige korgemat ehitist vaatamas, oli teine yle 300 m korge, Payoke 2 oli tolle monstrumi nimi. Sealt oli peaaegu et naha, et maakera ongi ymmargune.


































Siin pildid laudporandaga bussist ja blokeeritud tanavatest ja joest, mis pisut yle ajab.




Templites kaisime, nii et nyyd on nahtud Buddhasid mitme kandi pealt, Black Buddha, Standing Buddha.... Buddha kass jne.... See valge ehitis oli joe aares migni kaitse asjandus, kahurid vaatasid igast mulgust. Park ise oli vaga ilus, ilusad taimed ja nii... krokodillid :P













































































































Noja nyd me oleme siis Laoses. Soitsime oosel meeldivas rongis, puhtad linad, puhas ohk, keegi ei rohitse ega puuksuta, luksus taaskord. Enne Vientiane saime oma viisad kahe minutiga tehtud ja nyyd peesitame siis pealinnas. Aaretult tore, armas vaike linnakene. Joome siin Tiger ollet ja homme lahme mopeediga louna-bussijaama, et osta bussipilet, millega me tahame yks hetk Paksesse porutada, enne vaatame yhe myraka koopa ka yle. Ehk sis meie retk kulgeb nyyd hoogsalt louna poole. Pysige liinil!

Muz-muz!

6 kommentaari:

  1. Tere!

    Rõõm teie seiklustest lugeda. Infoks, et veel kaks vironust on samal ajal Kagu-Aasias. Kui meie rajad peaksid kattuma, siis proovime leida ruumi trehvamiseks.

    Meie graafik

    Nov 21-Dets 4 -> Malaisia ja Singapur
    Dets 4-Dets 13 -> Kambodzha

    Igatahes tervitused teie poole teele ja... PROOSIT!!!

    vil!vil! Lään ja Ümarik
    (hetkel Abu Dhabis)

    VastaKustuta
  2. Ahjaa - ühendust saab aadressil mlaan ätt hotmail.com

    VastaKustuta
  3. Tere rändurid!

    Jõudsin ka lõpuks teie lehele ja lugesin kõik postitused korraga läbi, väga meeldiv pealelõunane lugemine :).

    Kui vähegi võimalik, siis minge Laoses kindlasti Luang Prabangi, garanteerin, et teile meeldib seal väga! Samal ajal hoidke silmad lahti, ega seal odavalt mõnda hotelli müügiks pole.. Ja kui on, siis andke kiiresti teada, oleme kalli kaasaga juba homnepäev seal ;)

    Avastamisrõõmu!

    VastaKustuta
  4. Küll on kena lugeda teie seiklusi kaugel maailmajaos,aga ega te mitte liialt kiirelt liigu,teil ju veel üle kahe kuu seigelda!:D

    Kenad kodused kallid!

    Emps.

    VastaKustuta
  5. Mõtlesin siin ka, et kuidagi kiirelt liigute. Või teil on plaan kuu aega Tais mõnel saarel kokse juua ja vee all kalu nillida?
    Aga mõnus on lugeda teie seiklusi.

    VastaKustuta
  6. Martin, tore on see, et Kambodza aeg meil kattub kyll. Kirjutan meilile tapsemalt.
    Anneli, meil oli see Laose pohjaosa pikalt mottes, oleme Luang Prabangi kohta kuulnud ja lugenud isegi nii mondagi head, aga viimaks otsustasime siiski lounale keskenduda. Ja siin me siis praegu olemegi. Aga, et teie ka Laosesse tulete, vat seda ei teadnud, oleks ehk enda plaanid vastavalt umber sattinud.
    Emps ja Kats, meil on jah kaks faasi - esimene oli kiire liikumise faas, nyyd on alanud lebotamisefaas. Tai randadesse ja sukeldumisse on meil ikka aega plaanitud ja Malaisias on kah nii mondagi vist teha, nii et ma kardan, et aega jaab lopuks vahekski.

    VastaKustuta