06 november 2011

Hell yeah! Kui hasti me elame!

Paar kiiret sona, enne pulma pohiyritust! Oleme joudnud Kanpuri. Vahepeal tegime peatuse ka Agras. Voiks ju arvata, et me kaisime seal Taj Mahali vaatamas, aga ei, me kaisime seal lihtsalt magamas. Magasime ennast lopuks valja. Tegelkult oleks muidugi seda armastuse triumfi ka lahedalt kaenud, aga onnejumal arvas, et on tore meile selg poorata. Mitme sonaga reedeti on Taj Mahal kinni ja me muidugi plaanisime just reede seal olla, laupeva hommikul vara pidime rongile tottama, et jouda Kanpuri, osa saama igast pulma eelyritustest. Eile oligi miski rituaal, kaks pyha pappi olid kohal ja siis nad siin jaurasid ja mollasid mitu tundi. Kunagi onnestub ehk pilte ka panna. Preagu ei saa.
Aga, oh ermel, moned litakad oleme me juba katte saanud. Delhis kaisime koige kaunimas pyhamus, kus me molemad kunagi kainud oleme, see oli muinasjutt, printsessi kodu, marmorist palee. Koik detailid lopuni valja tahutud. Toeline ilu! Ja kui kaunis aed ja myyr seal umber. Oipeeter!
Aga, AGA. Teist litakat me justkui ootasime, ses mottes poleks nagu tohtinud litakas olla. Aga oli! See kuradi vaesus siin, see koledus, kurbus, meeleheide! Mulle meeldib olla irooniline, aga kogu mu iroonia ja sarkasm lopeb seal, kus algab India tanav. Vaikesed rapaste ja katkiste riietega lapsed magavad oositi tanavakividel, koerad, lehmad, kitsed nende ymber, prygi ja SITT nende all. Onnelik on see, kes mingis hirmsas hytis elada saab. Vist on onnelik voi no see on siin igaljuhul juba paris hea vist.
Ja tuk-tuk on meie molema unelm nyyd vist - age versioon kylgkorviga mootorrattast, korv on ainult taga ja katus peal. Paris tore on sellisega mooda linna kruiisida suht nalja raha eest -euro-kahega saab paris kaua ja kaugele soita.
No ja siis Kissu arvas, et toidust peaks ka raakima. Ma eriti ei tahaks raakida. Aga kui poliitbyroo ytleb, siis tuleb teha! Lyhidalt - kutsuge tuletorje, mu suu poleb! Kissul miskiparast ei pole, koht on ka tal korras, ta ytles. Aga moned agedad puuviljad on ka labi seedla kainud - miskid kabisugused ounad, hullult head olid. Ja vaga toredaid magustoite oleme ka proovinud.
Hea kyll, tuleb lopetada, Kissu kaed maaliti nyyd hennaga kokku, trumm pandi myrisema ehk pulma minek!
Kallid!
Kissu ja Taiu

4 kommentaari:

  1. Tuleb välja, et eneselegi teadmata võrreldes India tavakodanikega,elame meie siin lausa miljonäri elu!:D
    Kalli teile!

    VastaKustuta
  2. Oh,mul läks midagi sassi,see Uranus on tegelikult emps.:D

    VastaKustuta
  3. Ootan pilte Varanasist. Ja tõesti, vaatan aknast välja, meil on inimestel riided seljas, majad on ilusad, autod ka... elu on tegelikult siin ilus!
    Olge vaprad, elan teile kaasa.

    VastaKustuta
  4. Mäletan seda kultuurishokki. Olime sellest kuulnud, mis seal ootab aga kohapeal oli ikka hirmus. Ja meie olime Goas, mis peaks nagu parem kant olema. Pärast sügavat und tundus juba päris lahe ja võiks täitsa veel minna. Ja ooken oli ka super ja krevetid :) Pidutsege ja nautige. Ja pilte pange ka ikka, siis on ägedam :)

    VastaKustuta