14 jaanuar 2012

Kuhu on kadunud Vembu ja Tembu?

Hei-hoo,

Oh pole tarvis, tanan, mis te nyyd. Room on taiesti minupoolne. Kuigi mulle teeb muret, et nii monigi meie hea lugeja pole endast juba jupp aega marku andnud. Mul pole endal olnud aega kontrollida, aga kas me reitingud on toesti niivord alla kainud? Kas toesti postimees on meist ette rebinud ja koik kolavad nyyd seal? See pole reaalne...

Peatykk 1

Teada on, et yks pilt on nii mondagi sona vaart, seetottu pole vaja ka oelda, kust tulevad meie viimased Taimaa muljed:



Lugemisoskus on vaart asi, seda oleme me Indias, Laoses ja Kambodzas erksalt kogenud. Haridusest on kasu. Aitah, emme, et Sa seda meile lapsest saati sisendasid. Siinkandis voiks selliseid emmesid rohkem olla. Tanu haridusele oleme siin ja tanu haritusele teame me nyyd, mis meile siin Krabis ringi kolistades korraga vastu vaatasid. Loomulikult hunnik leivapuu vilju! Ja muid vilju ja veel rohkem vilju!


Igasugu puuviljad kerivad Kissu teatavasti hooga yles, ta laheb kohe nonda sartsu tais, et monikord motlen, kuidas saaks selle energiaga naiteks mobiili ara laadida. Nagu harjale punane ratik. Eriti punane on see ratik siis, kui Kissu naeb puuvilju, mida ta varem nainud ja soonud ei ole. Siis on mul kahju, et saunakerist lahedalt votta pole. Muujad vaanavad ennast sellise kliendi parast muidugi joogameistriks:


Muidugi on sellel koigel natuke ka maisem pool. Sellistes olukordades tekib mul mehena mure - kas ma seda koormat ka kanda jaksan. Monikord jaksan, kui osta on ainult yksikult myyjalt tanava aares, kui aga juhtume puuviljadele spetsialiseerunud turule, siis olen ma jouetu. Ma ei suuda teda tagasi hoida, ma ei suuda ka kanda. Mul on abi vaja. Nii laks ka seekord:



Kui te motlete, et sellise laadungi kokku ajamine on mingi lihtne too, siis olete toest sama kaugel, kui meie praegu teist. See on selge doominoefekt. Parast sellist myramist turul on Kissul koht nii tyhi, et ta tahab syya. Ja no muidugi tahab ta seda palju, kohe mitme mehe eest. Ja muidugi tahab ta delikatesse. Vedas, et sealsamas turul, kaugemas nurgas oli ka yks sellise kraami pakkuja. Mees, kes vahetas meeleldi raha vastu vuntsidega kala ja muud gurmeed: Mulle meeldib, et elu on nonda oiglane. Kui Kissu saab igasugu valjamaa delikatesse syya, siis mul on erakordne voimalus suruda soogitorru karpi peitunud nalkjaid:



Vaatamata valimusele, pean todema, et need nalkjad maitsesid siiski ylihasti, sulasid suus nagu sydasuvel Kuressaare lossihoovis soodud varske voisai. Pole midagi paremat, kui monusalt tihke, natske nalkjaliha:



Viimaks kui see turuidyll oli ajalises mottes selja taha jaanud, saimeturul kokku kogutud puuviljad ka tuppa tassida (muidugi oli meie tuba seekord koige korgemal ehk kolmandal korrusel). Ytleme siis nii, et neid puuvilju ikka jagus - agregaat, mida inimesed yldjuhul magamiseks ja puhkamiseks kasutavad, sai nyyd hoopis uue funktsiooni puuviljahoidjana:


Voodisse siiski koik ara ei mahtunud ja tuli teisi porandalegi laotada:


Asso, Diana, kohtusime seal turul ka yliseksika taimehega, kelle jutust, kehekeelest ja ka muidu valisest olekust tuli kuidagi vaga ornalt justkui valja, et parast Sinu nagemist siinkandis on ta Sinu jarele taiesti hullunud. Ytles veel, et on nyyd 21 tais ja saab Sind parast seda karmi ootamist viimaks ometi naiseks votta:


Peatykk 2

See poorane armastusavaldus ajas ka meil pead pahupidi ja ylevalt alla ehk lihtsalt oeldes lootusetult sassi ja taas olime sunnitud veest ja tuulest jahutust otsima:


Naha on, et mitte ainult meie ei keeranud sassi, vaid selle taimehe ehe tunne yhe kauni Eestimaa tytre vastu on kogu siiamiriigi pea peale keeranud. Kui Eesti mannid on sealsetele elanikele solidaarselt habelikud ja peidavad suure osa endast ara, siis Krabi mangroovipuud ei varja enam selle mandreid ja riigipiire yletava tunde tottu midagi:



Sellised koletispuud ajasid meile hirmu nahka ja me otsisime kiiresti pulga kylge kinnitatud labadega lykates varju:



Mone aja parast saime alles toeliselt rahulikult hingata - meid kaitsesid koletispuude ja hullarmastusse kukkunud meeste eest molemalt poolt voimsad kaljud. Kylarahvas raakis, et siin olla nahtud ringi tuuseldamas ka tapmislitsentsiga harrast, keda kaameraga varustatud teine harrane taga ajas:


No ja kui te arvate, et me olime juba koike nainud, siis OO EI. Alles parast kaljukoridorist labi pressimist ning ka yhte iidvana kalajoonist lohkes toeline pomm! Yks ahvipoiss kutsus meid lahkel haalel, hellal meelel end vaatama ja imetlema (vasakpoolne siis, uskumatu kaega paevapiltnik Vaarmets suutis poole kilomeetri kauguselt tabada ka kutse hetke):
Alumised, kuidagi tuttavlikud suplejad ei saanud kyll paris aru, mis toimub:
Aga see laks peagi mooda, olukord rahunes ja peavakorda tousid taas muud asjatoimetused:STOP! Vaadake nyyd tahelepanelikult, vaadake kohe lahedalt ja hasti - kas ei tule mitte tuttav ette, ah? Kissu oma nooruse tottu ei maleta, aga mulle tundus kohe asi imelik, kuidagi tuttav ja kodune. Ja parast monda minutit pingsat meenutamist ta tuli - muidugi, VEMBU ise ju, aeg on teda kyll natuke rasinud, hall habegi ette kasvanud:
ja kus on Vembu, on muidugi ka Tembu:

Naib, et neil omaaegsetel roomsatel ahvidel sai sellest tahesarast ja paparazzodest siiber number 100 ja nad otsustasid pagulusse peituda (voite ka siinkohal arvata, kust Jaak Joala oma viimaste kymnendite ideed on ammutanud). Jaljed endast on nad yritanud kyll kustutada, alahinnates miljonite fannide malestusi ja emotsioone. Sinutorust ma nende klassikaks muutunud lustipala ei leidnud, kyll aga onnestus midagi tabada siit.

Siin, Taimaal on nad ennast kenasti sisse seadnud ja peregi loonud, ymber Vembu ja Tembu sibas nii monigi noorem tegija, kes oma vanemate maailmakuulsast minevikust voib-olla ei teagi midagi. Aga palun, arge kasutage seda avastust ja paljastust kurjasti, naidakem respekti Vembu ja Tembu vastu ja laskem neil rahus olla. Las meile piisab teadmisest, et nad on leidnud viimaks oma rahu ja vaikuse!

Elagu Vembu ja Tembu! Tehkem nende hiilgeaegade meenutamiseks tana isegi vaike vemp - naiteks kui Villu pea ara keerab, siis, Monsa, viska ta coca-colasse yks kerge mentos!

Hei-hopsti! Jargmine riik on kodu!

8 kommentaari:

  1. Oh teid, naljahambaid! Ma siin lumehelvestest kaetud maal kolan meeleheitlikult internetiavarustes, et oma igatsevale "kavalerile" külla sõita. See, et ta mu nime lausa oma seljale kirjutas... ausalt, see žest paneb südame kiiremini põksuma ja värin on kätes... see on nii armas. Igatsen, igatsen, IGATSEN... oma Taimaad!

    Di

    VastaKustuta
  2. oi, hakkasin juba muretsema, et mis teiega toimub. Kus on sissekanded ja pildid jne. Aga õnneks olete ikka täitsa elus. Ja naudite oma elu täiega. Aga meie naudime talve. Ilmselt läheb teil ka õnneks seda varsti nautima hakata.
    Teisipäeval teete ikka mu lapse sünnipäeva puhul suure peo ka :P?

    VastaKustuta
  3. :D einoh, lugesin ja mida enam lugesin, seda enam naerda sain... tead, sa pead rohkem neid sinaseid puuviljasid sööma, siis tuleb jõudu juurde ja jaksad neid veel rohkem kokku tassida :D.
    Muide, limukate sees on palju mineraalaineid ja vitamiine :D, nii et söö aga terviseks. Igatahes jah, pildid on ägedad, kõik need ulmelised viljad tunduvad ka nii põnevad ja maitsvad. Sileda nahaga maasikas ja käbid :). Teagi kuidas need maitsta võiks.

    VastaKustuta
  4. Heh... ja ma mõtlesin kuhu Vembu-Tembu kadusid :D, selge pilt :P. Aga noh, hoian omalt poolt siis nende saladust ;).

    VastaKustuta
  5. Jap, Diana, ega siit pole voimalik ja ka vajalik pageda. Asi on tehtud.
    Tubli, Kats-pats, Sa ikka lugesid vihje kenasti valja, Sinust ja Su kommentaaridest me siin hirmsasti puudust tundsimegi. Laura synkar saab vaariliselt tahistatud valjasoiduga dzunglisse!
    Meelis, sileda nahaga maasikas oli tegelikult roosioun, konsistentsilt nagu redis, maitses magemagusalt. Kabi eriti hea ei olnud, Kissule maitses, vyrtsikas hapukas-magus. Noh nagu see nalkjas yhesonaga:) Ja ma olin paris kindel,et votad kohe kone Kroonikasse voi muusse vastavasse kohta, aga tubli, Sa ikka tead Vembu ja Tembu vaartust!

    VastaKustuta
  6. Taiu, jaksu Sulle turul käimiseks! :) Näha on, et see on tõesti raske töö. Kissul silmad põlevad peas ja ma kuulen siiamaani, kuidas ta kilkab igast huvitavate viljakete peale :) Ja mis muud trenni te seal ikka teha saate kui puuviljade tassimine?
    Vembu-Tembule ka tervisi ja nii tore näha, et nad ikka edasi tegutsevad.
    Hunt Kriimsilma ei ole näinud...? Või Tippi-Täppi?

    Lenny ka leffitab. Tal on igastahes suur igatsus peal juba, millegi sooja ja karvase järele. Täna hommikuks oli ta näiteks põrandapesu lapi läbi puurivõrede omale seltsiks sikutanud. Tal oli sellega jännates vist päris väsitav öö olnud. Hommikul lebas lapp hüljatuna puuripõrandal ja Lenks ise magas ülakorrusel.

    VastaKustuta
  7. Küllap selliseid emmesid on veel,aga neil ei ole lihtsalt nii head ja tublit poega,nagu sina! Igatahes silma võttis märjaks,südamesse läks heas mõttes!:D
    Külm ja imeilus lumine talveilm ootab teid kodu-riigis!Ja enesest mõistetavalt meie kõikse pere!

    VastaKustuta
  8. Khmm. Ametlik avaldus järgneb:

    Jutud, et olen emigreerunud Taisse ei vasta tõele. Küll aga on mul kindlaid andmeid ja siit leiab ka tõestavat fotomaterjali selle kohta, et seal veetis aega mu hea kolleeg Vembu.

    Lugupidamisega,
    Tembu

    VastaKustuta