26 september 2011

Tegemist enne

Meil on nüüd 5 nädalat aega saada India viisa kätte, kilejope ootamatusteks ja astumissussid, millega ennastunustavalt ringi patseerida. Viisataotluse saatsime ära 23.08 ja ikka ei kippu ega kõppu. Natuke on juba ebamugav, ilma viisata me ei lähe ju õigupoolest kuskile. Aga ootame-näeme, kui selle nädala lõpuks midagi meeliköitvat postkasti ei laeku, siis tuleb üks arupäring saatkonda. (imelik on see, et tõesti MITTEMIDAGI ei tule postkasti, isegi mitte iganädalasi Säästumarketi reklaame, kust ma siis nüüd tean, mis parasjagu ostmist ootab.... )

A kott on meil, suisa kaks, siinkohal patsutan mõttes Triinu. Üks kott 80-liitrine ja teine umbes poole väiksem. Asju me väga palju ei plaani kaasa võtta, kuna enamus ringreisist me oleme ilmselt jalgeil ja teist endaraskust mütakat ei ole mõnus kukil vedada. Kaelariputatav raha-dokumendikott on ka (patsutan jälle Triinu).

Ettevalmistustest veel niipalju, et sääsevõrku oleks tarvis, siis erinevat masti ravimeid (malaariatablakatest kirjutati meile vaimule leebelt mõjuv Malaron) Sääsetõrjeks soovitati Autani firma vahendeid. Trip.ee foorumist lugesin ühe ilmselgelt päevi ja aastaid näinud rännumehe soovitust, et papaialehtede närimine pidi ka vere sääskede ninadele ebameeldivaks muutma... Ühe hästitöötava nipi sain ise sellel suvel järgi proovitud: 1spl äädikat lahustada klaasitäies vees ja sisse manustada ja umbes poole tunni pärast sääski narrima minna. Töötas. Paraku ma kardan, et ma ei taha puht tervislikel põhjustel nii palju äädikat sisse kaanida, kui meil tõenäoliselt Indias sääski on tarvis peletada. Vaatab, palju me kuskil võpsikus ringi luusime, äkki see Autan töötab ka. Vaktsiinidest saime kõhutüüfuse ja A+B- hepatiidi kirja, igasugu leebemate (loodetavasti) kõhuhädade vastu soovitati meil Loperamiidi ja pool tundi enne sööki vana head haljast lonksata pidavat ka hästi mõjuma (maomahlad hakkavad vohama ja igast pahad patsillid saavad hukka, vähemalt teoreetiliselt) Siis... sukeldumissertifikaat peaks ka varsti postkasti laekuma. Tais ja Malaysias me tahame neid kangesti rakendada. Siis... õe käest tuleb fotokas laenata ja mälukaart. Easyjeti transfeeri pilet teise lennujaama tuleks ka osta. Ja vat, rohkem nagu ei olegi plaanis... Tahaks juba minna ju :)